Kolmas valtakunta

Untitled-1

Kolmannen valtakunnan raunioilla

Toinen maailmansota oli 1900-luvun verisin sota, todellinen inhimillinen katastrofi. Sodan uhrien tarkkaa määrää on mahdotonta tietää, mutta yleensä arviot liikkuvan noin 50- ja 60-miljoonan maisemissa. Miten näin totaalisen epäinhimillinen tapahtuma oli mahdollinen vain niin vähän aikaa sitten? Miten toisen maailmansodan historia näkyy edelleen Euroopassa jäänteinä, raunioina, hautausmaina, hylättyinä bunkkereina, maanalaisina tunneliverkostoina tai museoituina paikkoina? Olen kierrellyt ympäri Eurooppa näiden kysymysten saattelemana jo jonkin aikaa. Olen koonnut tälle sivulle ottamiani kuvia eri paikoista ja olen koostanut niistä aikajana ja kartan havainnollistaakseni paikkoja ja tapahtumia. Toinen maailmasota ja siihen johtaneet syyt oli niin laaja tapahtumaketju ettei ole mahdollista dokumentoida sen jäänteitä mitenkään tyhjentävästi. Sivuni ovat siis tässä suhteessa varsin vajaavaiset.

Huom. tämän välilehden/sivuston teko on kesken. Tekstit ovat vielä aivan vaiheessa, mutta pyrin päivittämään niitä aina tilaisuuden tullen.

Saksa

Back
Saksa
Wewelsburg Wewelsburg Wewelsburg Wewelsburg Wewelsburg Wewelsburg Wewelsburg Wewelsburg Wewelsburg Ottenshof Ottenshof Ottenshof Ottenshof Ottenshof Ottenshof Externsteine Externsteine Externsteine

Muut maat

Muut maat-2

Comments are closed.